0493 - 840 522

Om een huis te kopen zult u bijna altijd een hypotheek nodig hebben. Het huis van uw dromen vinden is één ding, het financieren daarvan is een tweede, en is een complex proces. Met het kopen van een woning krijgt u te maken met vele vraagstukken. Het gaat tenslotte om de grootste investering van uw leven, en moet daarom tot in de puntjes geregeld zijn.

Let op: Door veranderingen binnen de regelgeving kunt u alleen nog een nieuwe hypotheek sluiten met hypotheekrenteaftrek bij een annuïtaire of lineaire aflossing.

Voor bestaande hypotheken geldt het overgangsrecht waarbij maximaal 50 % van de waarde  van de woning aflossingsvrij mag worden geleend. Bestaande aflossingsvormen worden geëerbiedigd. Uiteraard dient een (nieuwe) geldverstrekker met de constructie wel akkoord te gaan, bijvoorbeeld bij aankoop van een nieuwe woning of oversluiten van de hypotheek. Als men meer leent dan de bestaande hypotheekschuld op 31-12-2012 dient er voor de renteaftrek minimaal annuïtair afgelost te worden. De maximale duur voor renteaftrek is 30 jaar.

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen, en u goed te laten adviseren voordat u een hypotheek sluit. Wat gebeurt er als u werkeloos raakt, of als u of uw partner plotseling komt te overlijden? Onze hypotheekspecialisten doen er alles aan om de hypotheek zo goed mogelijk op uw persoonlijke situatie af te stemmen, zodat u gegarandeerd bent van een verantwoorde hypotheek.