0493 - 840 522

Uw eigen huis is een kostbaar bezit. Natuurlijk gaat u daar zuinig mee om. Toch kan er zomaar schade aan uw woonhuis ontstaan. Een storm blaast de pannen van het dak, uw huis wordt door de bliksem getroffen of een felle brandt verwoest alles. Daarom verzekert u uw huis graag goed met een opstalverzekering. Van Nes Advies kan u helpen met het kiezen voor de juiste opstalverzekering die bij u past tussen de verschillende verzekeraars.

De opstalverzekering biedt bij de meeste verzekeraars een erg ruime dekking. Bij Van Nes Advies verzekerd u uw woonhuis voor schade ontstaan door plotseling en onverwachtte gebeurtenissen. Bijvoorbeeld schade door brand, ontploffing, bliksem, storm, hagel, lekkage, inbraak om maar wat voorbeelden te noemen.

Verzeker het juiste bedrag op uw opstalverzekering

U wilt uw huis natuurlijk voor het juiste bedrag verzekeren. Voor het bepalen van het juiste verzekerde bedrag gaan we uit van de herbouwwaarde. Dat is het bedrag wat nodig is om het huis weer helemaal opnieuw op te bouwen na schade. Dit bedrag is meestal lager dan de aankoopprijs. Voor de herbouwwaarde telt het bedrag voor de grond niet mee en heeft de ligging van de woning minder invloedt op de herbouwwaarde dan op de aankoopprijs.

Voorkom onderverzekering op uw opstalverzekering

 Als het verzekerde bedrag te hoog is, betaald u meer premie dan nodig is. Als het verzekerde bedrag te laag is bent u onderverzekerd. In dat geval krijgt u niet de gehele schade vergoed, maar krijgt u alleen een gedeelte van de vergoeding. De oplossing daarvoor is garantie tegen onderverzekering. Daarmee krijgt u niet met zo'n tegenvaller temaken.

Garantie tegen onderverzekering op uw opstalverzekering

Als u bij de aanvraag van uw opstalverzekering een herbouwwaardemeter van het verbond van verzekeraars invult, krijgt u garantie tegen onderverzekering. Uw huis kan dan nooit voor een te laag bedrag verzekerd zijn. 

Index houd het verzekerde bedrag op pijl op uw opstalverzekering

De bouwkosten stijgen jaarlijks. Daarom passen verzekeraars het verzekerde bedrag jaarlijks aan. Zo blijft het verzekerde bedrag hoog genoeg en bent u niet alsnog onderverzekerd. De premie is gebaseerd op het verzekerde bedrag en stijgt dus ook jaarlijks mee.

Bereken zelf uw premie voor uw inboedel- en opstalverzekering