0493 - 840 522

U belandt vast weleens in een situatie waarin u zich afvraagt wat uw rechten eigenlijk zijn. Bijvoorbeeld als u een probleem hebt met de buren of als u betrokken raakt bij een aanrijding. En wat kunt u doen als een aannemer uw verbouwing verkeerd uitvoert? Of als uw baas plotseling dreigt u te ontslaan? Met een rechtsbijstandverzekering hebt u juridische hulp binnen handbereik. De juristen van uw rechtsbijstandverzekeraar helpen u om uw recht te halen.

STAPPEN RECHTSBIJSTANDVERZEKERING

Een rechtsbijstandverzekering werkt heel eenvoudig. Zodra u een juridische vraag of conflict hebt, neemt u contact met ons op. U krijgt dan direct antwoord of een gespecialiseerde jurist van uw rechtsbijstandverzekeraar verdiept zich in uw zaak en bepaalt samen met u de aanpak. Na dit overleg gaat de jurist onmiddellijk aan de slag en natuurlijk overleggen we elke vervolgstap, zodat u precies weet hoe de zaak vordert. Verder hoeft u er alleen voor te zorgen dat de jurist alle belangrijke informatie en stukken heeft.

RUBRIEKEN RECHTSBIJSTANDVERZEKERING

Verkeer

U bent verzekerd van rechtshulp bij geschillen die voorkomen uit uw verkeersdeelname. Denkt u bijvoorbeeld aan het verhalen van schade aan uw auto na een aanrijding, het verhalen van letselschade door een aanrijding. Ook als uw rijbewijs wordt ingevorderd kunt u een beroep op deze module doen, behalve als u gereden heeft onder invloed van drank of alchohol.

Consument & wonen

Deze module biedt dekking bij (online) aankopen die u als consument gedaan heeft. Ook problemen met uw energie-, telefoon,- of internetleverancier zijn gedekt. En geschillen heeft over (de aankoop van) uw woning, problemen met uw buren en eventuele letselschadekwesties vallen ook binnen de dekking. Houd er wel rekening mee dat een echtscheiding meestal in de polisvoorwaarden is uitgesloten.

Inkomen

Problemen rondom uw arbeidsovereenkomst (bijvoorbeeld ontslag), pensioen en sociale verzekeringsuitkering worden gedekt in het kader van deze module. Let op: als u werkt als ZZP-er of als ondernemer moet u meestal een aparte verzekering afsluiten.

Belasting en vermogen

Bij deze module moet u denken aan geschillen over de aan- of verkoop van effecten, problemen rondom uw belastingaangifte en eventuele geschillen over een vakantiewoning. Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u hulp van een mediator als u een huwelijk of geregistreerd partnerschap wilt beëindigen. Bij sommige verzekeraars is mediation uitgesloten van dekking.

 

Bereken zelf uw premie