0493 - 840 522
banner-zorgverzekering CZ_banner
preload image preload image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016 CZ logo zonder tekst Converted 3

Het huren van een auto in het buitenland is voor veel vakantiegangers de ideale manier om het vakantieland te ontdekken. Het huren van het voertuig is vaak in een paar muisklikken gedaan. Juist daarom kan het voorkomen dat u als reiziger bij het ophalen van het voertuig voor onaangename verrassingen komen te staan. Vaak is namelijk bij het boeken niet duidelijk dat er een eigen risico op het voertuig zit en dat er een waarborgsom betaald moet worden. Het afkopen van dit risico is mogelijk, maar verhuurbedrijven hanteren hiervoor vaak erg hoge kosten. Wij adviseren u om vóór uw vakantie een Eigen Risico Verzekering Autohuur via Van Nes Advies af te sluiten. U hoeft dan nergens om te kijken en u weet zeker dat alles goed geregeld is.

Eigen risico
Bij het rijden in het buitenland loopt u meer risico’s dan in Nederland. Het verkeer is vaak druk en de verkeersregels zijn anders. Een schade is daarom snel veroorzaakt. Maar ook buiten uw schuld kan er iets met het voertuig gebeuren. Bijvoorbeeld een lekke band of iemand die tegen de auto aanrijdt. Een goede verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid, schade en diefstal is daarom onmisbaar. Vaak zit deze verzekering bij de huurprijs van een auto inbegrepen, MET een eigen risico voor u. Afhankelijk van de schade, kan dit eigen risico oplopen tot gemiddeld € 500,- voor een auto en tot € 1.000,- voor een camper. Het eigen risico afkopen is dus verstandig.

Borg
Naast het eigen risico, wordt er ook vaak een waarborgsom gevraagd. Uw klant betaalt deze meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Denk hierbij aan ruitschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur.

Voorkom verwarring aan de balie
Niet elke reiziger is vóór het ophalen van het voertuig bekend met het eigen risico en de borg. Vaak ontstaat hierdoor verwarring aan de balie. Verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om het eigen risico en de borg af te kopen, maar hiervoor worden vaak erg hoge kosten gerekend. Daarnaast is dekking voor schade aan banden en wielen bij sommige verhuurbedrijven uitgesloten.
Wij adviseren u om de verzekeringspapieren mee te nemen als u de auto ophaalt. Vervelende discussies en onduidelijkheid kunnen daarmee worden voorkomen.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor de Eigen Risico Verzekering!

vannesadviesfooter  


Een betrokken bedrijf, met altijd een persoonlijk advies.

Van Nes Advies hecht grote waarde aan haar onafhankelijkheid. Natuurlijk hebben wij goede relaties met verschillende gerenommeerde banken en verzekeringsmaatschappijen. Maar, we hebben naar hen geen enkele verplichting. Ú bent onze cliënt en wij zoeken – samen met u – de beste oplossing. Welke financiële instelling die oplossing vervolgens biedt, is voor ons niet van belang. Het moet uiteindelijk gewoon goed geregeld zijn, en dat voor een nette prijs.